segunda-feira, 15 de fevereiro de 2010

Casal mais antigo do mundo / Longest married


Casados há 86 anos dão conselhos no Twitter

Herbert, de 104, e Zelmyra Fisher, de 102, tiveram a ajuda de uma neta para responderem às perguntas que lhe vão ser colocadas através do Twitter.
Segundo a Blinkbox, a empresa responsável pela promoção do evento, a ideia é que «revelem os segredos do sucesso de um casamento de 86 anos e dêem conselhos para os casais mais jovens interessados em quebrar esse recorde», nem tanto, diríamos, mas pelo menos para se perceber como é possível viver feliz e quase para sempre.
O casal que mora na Carolina do Norte, nos EUA, adora descansar sobre o telheiro lá de casa, ver passar os comboios ou conversar com os vizinhos, uma vida prosaica, mas... cada um deles tem o seu quarto. Herbert gosta de ver jogos de baseibol na televisão até tarde.
Zelmyra e Herbet casaram a 13 de Maio de 1924 e estão a pouco mais de um ano de quebrar o recorde do casamento mais longo já registrado na história: a marca é de Philipose e Sosamma Thomas, da Índia, que ficaram casados por 86 anos e 128 dias.
Os interessados em perguntar como, como se pode estar casado 86 anos, puderam colocar as suas questões até ontem, dia 12 de Fevereiro. ...
in http://www.jornaldamadeira.pt/not2008.php?Seccao=10&id=145023&sdata=2010-02-13
+++
No dia 14 de Fevereiro, dia dos Namorados, responderam a 14 perguntas, no twitter.
+++
Together for 85 years, Herbert+Zelmyra Fisher tweeted back on Valentine’s Day.
They answered the following 14 selected questions on twitter:

1. What made you realize that you could spend the rest of your lives together? Were you scared at all?
Answer: With each day that passed, our relationship was more solid and secure. Divorce was NEVER an option - or even a thought.
2. How did you know your spouse was the right one for you?
Answer: We grew up together & were best friends before we married. A friend is for life - our marriage has lasted a lifetime.
3. Is there anything you would do differently after more than 80 years of marriage?
Answer: We wouldn't change a thing. There’s no secret to our marriage, we just did what was needed for each other & our family.
4. What is your advice to someone who is trying to keep the faith that Mr. Right is really out there?
Answer:
Z: Mine was just around the corner! He is never too far away, so keep the faith - when you meet him, you’ll know.
5. What was the best piece of marriage advice you ever received?
Answer: Respect, support & communicate with each other.Be faithful, honest & true. Love each other with ALL of your heart

6. What are the most important attributes of a good spouse?
Answer: A hard worker & good provider. The 1920s were hard,but Herbert wanted & provided the best for us.I married a good man!

7. What is your best Valentine’s Day memory?
Answer:
Z: I cook dinner EVERY day. Herbert left work early & surprised me – he cooked dinner for me! He is a VERY good cook!
H: I said that I was going to cook dinner for her & she could relax - the look on her face & clean plate made my day!


8. You got married very young – how did u both manage to grow as individuals yet not grow apart as a couple?
Answer: “Everyone who plants a seed & harvests the crop celebrates together” We are individuals, but accomplish more together.

9. What is your fondest memory of your 85-year marriage?
Answer: Our legacy: 5 children, 10 grandchildren, 9 great-grandchildren, and 1 great-great grandchild.
10. Does communicating get easier with time? How do you keep your patience?
Answer: The children are grown, so we talk more now. We can enjoy our time on the porch or our rocking chairs - together.

11. How did you cope when you had to be physically separated for long periods of time?
Answer: We were apart for 2 months when Z was hospitalized with our 5th child. It was the most difficult time of my life. Zelmyra’s mother helped me with the house and the other children, otherwise I would have lost my mind.

12. At the end of bad relationship day, what is the most important thing to remind yourselves?
Answer: Remember marriage is not a contest – never keep a score. God has put the two of you together on the same team to win.

13. Is fighting important?
Answer: NEVER physically! Agree that it’s okay to disagree, & fight for what really matters. Learn to bend - not break!

14. What's the one thing you have in common that transcends everything else?
Answer: We are both Christians & believe in God. Marriage is a commitment to the Lord. We pray with & for each other every day.

see http://twitter.com/longestmarried

Nenhum comentário:

Postar um comentário